Start Point

Naslovnica
Otvorena je prva “Kuća na pola puta” u Hrvatskoj

Otvorena je prva “Kuća na pola puta” u Hrvatskoj

Presretni smo što možemo objaviti da je otvorena prva “Kuća na pola puta” u Hrvatskoj!

U okviru EU projekta START POINT koji provodi Udruga PET PLUS u partnerstvu s udrugom Institut Pula i Callidus – ustanovom za obrazovanje odraslih a ima za cilj jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za podršku učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu provedbom ciljanog programa razvijenog za njih, mentorstvom i mogućnošću smještaja otvorili smo i pokrenuli “Kuću na pola puta”.

Prema procjeni Uprave za zatvorski sustav, u zatvorskom sustavu godišnje je oko 100 zatvorenika s potrebom za intenzivnom pomoći i podrškom u postpenalnom prihvatu (rješavanje problema smještaja i organizacije života). Ti podatci ukazali su na evidentnu potrebu pronalaska novog i boljeg rješenja uključivanja u društvenu zajednicu. “Kuća na pola puta” predstavlja svojevrstan most između zatvora i slobode,  minimalizira negativne efekte zatvora, a pospješuje one pozitivne poput kontakta s obitelji, obrazovanja i radnu angažiranost.

U kući će biti pružen smještaj za minimalno 7 bivših kažnjenika te  je ponuđen kompletan program stabiliziranja, psihosocijalnog osnaživanja radom sa stručnjacima, mogućnošću dodatnog obrazovanja i edukacije na raznim radionicama, informiranjem o njihovim pravima i mogućnostima i vidom mentorstva kao pomoći u svrhu traženja zaposlenja.

 

𝘗𝘳𝘰𝘫𝘦𝘬𝘵 𝘫𝘦 𝘴𝘶𝘧𝘪𝘯𝘢𝘯𝘤𝘪𝘳𝘢𝘭𝘢 𝘌𝘶𝘳𝘰𝘱𝘴𝘬𝘢 𝘶𝘯𝘪𝘫𝘢 𝘪𝘻 𝘌𝘶𝘳𝘰𝘱𝘴𝘬𝘰𝘨 𝘴𝘰𝘤𝘪𝘫𝘢𝘭𝘯𝘰𝘨 𝘧𝘰𝘯𝘥𝘢 𝘵𝘦 𝘜𝘳𝘦𝘥 𝘻𝘢 𝘶𝘥𝘳𝘶𝘨𝘦 𝘝𝘭𝘢𝘥𝘦 𝘙𝘦𝘱𝘶𝘣𝘭𝘪𝘬𝘦 𝘏𝘳𝘷𝘢𝘵𝘴𝘬𝘦.

 

www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr
Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Udruge PET PLUS
Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.