Start Point

Naslovnica
KRAJ PROVEDBE PROJEKTA START POINT

KRAJ PROVEDBE PROJEKTA START POINT

Iza nas su 22 mjeseca provedbe projekta, ojačani kapaciteti organizacija Udruga PET PLUS Udruga Institut Pula za podršku učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu. Sjajni programi za čiji razvoj je zaslužan Callidus obrazovanje ojačali su naše kompetencije, ali i kompetencije naših korisnika i tako im olakšali resocijalizaciju i reintegraciju.

Radili smo na povećanoj razina svijesti o problemima počinitelja kaznenih djela i postpenalnom prihvatu. Otvorili smo kuću na pola puta koja je omogućila smještaj počiniteljima kaznenih djela nakon izdržane kazne zatvora.

Korisnici projekta START POINT uz smještaj u kući imali su mogućnost prekvalifikacije, ali i sudjelovanje na 5 vrsta radionica osmišljenih posebno za njih.

Završnom online konferencijom obilježen je kraj projekta. Udruga PET PLUS, Udruga Institut Pula i Callidus obrazovanje proveli su projekt koji je za cilj imao jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za podršku učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu provedbom ciljanog programa razvijenog za njih te mentorstvom i mogućnošću smještaja u “Kući na pola puta”.

Predsjednica Udruge PET PLUS Mira Davidović, voditeljica projekta Andreja Radinger, koordinatorica projekta i voditeljica Kuće na pola puta Dora Kozjak, predsjednica Institut Pula, Varja Bastiančić te ravnateljica Callidus – ustanove za obrazovanje Carmen Tariba, predstavili su hvalevrijedne i impresivne rezultate; od 1. rujna 2019. do 01. srpnja 2021.

Veliko hvala partnerima, njihovim djelatnicima i svim suradnicima koji su dali dio sebe u ovaj projekt. Iako je START POINT službeno završio, naš rad i misija nisu. Vjerujemo da “Kuća na pola puta” tek privremeno zatvara svoja vrata.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

+2

www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr
Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Udruge PET PLUS
Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.