Start Point

Naslovnica
Callidus – ustanova za obrazovanje odraslih

Callidus – ustanova za obrazovanje odraslih

Callidus je ustanova za obrazovanje odraslih osnovana 2009. godine u Zagrebu. Njihove edukacijske programe iz različitih obrazovnih područja provodi više od 30 vrhunskih edukacijskih stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom u raznim područjima poslovanja. Programi obuhvaćaju sudjelovanje u grupnim radionicama, diskusije i konzultacije te samostalni rad od kuće putem učenja na daljinu. Brojnim programima obrazovanja pomažu i rješavaju problem nezaposlenosti, a ti programi obuhvaćaju područja menadžmenta, osobnog razvoja, marketinga, prodaje, turizma, gastronomije, financija, farmacije, poslovne ekonomije i građevine. Obrazovni programi prilagođeni su suradnji s industrijskim partnerima te se sastoje od 50% teorijske i 50% praktične nastave. Većinu programa Callidus – ustanove za obrazovanje odraslih je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te se provode prema Zakonu o obrazovanju odraslih. Ustanova svim polaznicima, nakon uspješno završene verificirane edukacije, osigurava Uvjerenje o usavršavanju i upis zvanja u radnu knjižicu.

Uspješnom realizacijom EU projekata ukupne vrijednosti preko 10 milijuna € aktivno prate svjetske trendove u obrazovanju i neprestano unaprjeđuju razvoj novih tehnologija, programa i struka. Kroz edukacije i projekte razvili su i ojačali vještine, sposobnosti, procese i resurse u području obrazovanja, usavršili stručnjake na tržištu rada, uspostavili obrazovnu infrastrukturu kroz primjenu mreže certificiranih mentora, obučili i usavršili mnoge zaposlenike različitih uspješnih kompanija i izgradili dugoročna partnerstva na tržištu rada. Jedno od takvih dugogodišnjih partnerstva imaju sa zavodom za strukovno obrazovanje BFI Burgenland – jednom od najvećih austrijskih institucija za strukovno obrazovanje.

Jedna od glavnih aktivnosti Callidusa je pomoći marginaliziranim osobama da ponovo pronađu posao i da se punopravno uključe u svakodnevni život u Hrvatskoj. Ustanova ima iskustva u provedbi kratkoročnih edukacija za nezaposlene i marginalizirane osobe, kreaciji digitalnih alata za učenje temeljenih na kurikulumu, razvoju obrazovnog sustava i tečajevima za strukovno obrazovanje nastavnika u Europi zajedno s tvrtkama i stručnim osobljem, izradi nastavnih planova i programa za poduzetnike i menadžere, primjeni metoda učenja u novo dizajniranim kurikulumima za strukovno obrazovanje i osposobljavanje, ali i mnogih drugih aktivnosti i programa.

www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr
Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Udruge PET PLUS
Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.